Fuldmånen: Facts, Lore & Tides

Fuldmånen: Facts, Lore & Tides

Fuldmånen er det tidspunkt på måneden, hvor månen er i sin fulde fase. Månen har en direkte effekt på mennesker, dyr og planter. Det kan påvirke vores humør, søvnmønstre og adfærd.

Fuldmånen kaldes også ofte for en "supermåne", fordi den ser større og lysere ud end andre fuldmåner. Dette sker, fordi månen er tættest på Jorden i denne tid. Derudover er der andre navne for dette fænomen såsom "perigee-syzygy" eller "perigee fuldmåne", som refererer til, hvornår solen og månen er justeret på modsatte sider af Jorden.

Introduktion til månen og dens virkninger på jorden

Månen er jordens eneste naturlige satellit. Månens tyngdekraft forårsager havvande og påvirker jordens rotation.

Månen er omkring en fjerdedel af jordens størrelse, og den kredser omkring den i en afstand på omkring 384.400 km (238.000 miles). Månens tyngdekraft forårsager havvande på jorden. Tyngdekraften påvirker også, hvor hurtigt jorden roterer om sin akse.

Fuldmånen har også en effekt på mennesker og dyr på Jorden. Det er blevet sagt, at der er en stigning i kriminaliteten under en fuldmåne, fordi det påvirker vores hormoner og gør os mere aggressive.

Fuldmåne og tidevand

Fuldmånen er det tidspunkt, hvor månen er på sit klareste. Det har en betydelig effekt på havets tidevand og deres højde. Jordens tyngdekraft på månen strækker og trækker den, påvirker dens kredsløb og får den til at se større ud på vores himmel.

Fuldmånen har en betydelig effekt på havets tidevand og deres højde. Jordens tyngdekraft på månen strækker sig og trækker den, hvilket påvirker dens kredsløb. Dette får det til at se større ud på vores himmel, hvilket får havniveauet til at stige med omkring 0,5 meter (1 ft 8 in).

Sådan får du mest muligt ud af dine måneweekender

Fuldmånen er en kraftfuld tid til refleksion og kreativitet. Det er et godt tidspunkt at gøre dybt arbejde, komme i kontakt med din intuition eller bare tage lidt tid til dig selv.

Nogle mennesker tror, at fuldmånen har en effekt på folks humør, søvnmønster og adfærd. Dette skyldes solens og månens tyngdekraft på jordens vand.

Hvilken type galning er du?

Fuldmånen er et symbol på den feminine energi, og den er også forbundet med balancen i vores hormoner.

Ordet "galskab" har sine rødder i det latinske ord "luna", som betyder måne. Forbindelsen mellem fuldmåne og galskab er, at når der er fuldmåne, bliver vores kroppe oversvømmet med mere østrogen end normalt. Dette kan føre til humørsvingninger, søvnproblemer og andre symptomer, der er forbundet med præmenstruelt syndrom eller det, vi nu kalder PMS.